Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

τιμολόγια της ΔΕΗ
Νέες αυξήσεις έρχονται από τις αρχές του 2018 στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ειδικότερα, κατά συνολικά 375 εκατ. ευρώ θα επιβαρυνθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του 2018 και μέχρι το 2022, ώστε να καλυφθεί το κόστος που κατέβαλε η ΔΕΗ για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) την περίοδο 2012-2015.


Στο ποσό αυτό φέρεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, να καταλήγει η ΡΑΕ, έχοντας -έπειτα παό μήνες ξέτασης των δαπανών της ΔΕΗ για τις ΥΚΩ- περιορίσει σχεδόν στο μισό το ανακτήσιμο ποσό των 735 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η ΔΕΗ για την εν λόγω περίοδο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ποσά αυτά θα έπρεπε σύμφωνα με τη νομοθεσία να ανακτώνται ανά έτος, όμως η πρακτική που ακολουθούνταν από τους εποπτεύοντες υπουργούς ήταν η μετακύλισή τους για την επόμενη χρονιά ώστε να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος από την επιβάρυνση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Ως αποτέλεσμα, έχει συσσωρευθεί ένας λογαριασμός εκατοντάδων εκατομμυρίων που τελικά εκκαθαρίζεται με την πίεση του μνημονίου.

Την εκκαθάριση του λογαριασμού ΥΚΩ ανέλαβε η ΡΑΕ, ως αρμόδια αρχή, για να εισηγηθεί στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη πρόταση την ανάκτηση του ποσού που προκύπτει από τους λογαριασμούς ρεύματος σε ορίζοντα πενατετίας, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας με τους θεσμούς.

Το θέμα έχει απαχολήσει αλλεπάλληλες Ολομέλειες της ΡΑΕ, με τελευταία τη χθεσινή, όπου και αναμένονταν οριστικές αποφάσεις. Τελικά οι αποφάσεις αυτές μεταφέρθηκαν για τις επόμενες ημέρες.
 [elzoni.gr]
9/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin