Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες καλεί να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ των παλαιστινιακών παρατάξεων

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λωρίδα της Γάζας να τερματιστεί ο παλαιστινιακός πολιτικός διχασμός, κρίνοντας ότι συμβάλλει στην ανθρωπιστική κρίση και στην έλλειψη ηλεκτροδότησης στον θύλακα των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων.


Ο Γκουτέρες, κατά την πρώτη του επίσκεψη στον θύλακα που κυβερνά η Χαμάς αφότου ανέλαβε επικεφαλής του ΟΗΕ τον Ιανουάριο, δεν συναντήθηκε με κανένα ηγετικό στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο η Δύση χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

«Χθες ήμουν στη Ραμάλα (σ.σ. την πόλη της Δυτικής Όχθης). Σήμερα είμαι στη Γάζα. Και οι δύο ανήκουν στην ίδια Παλαιστίνη. Έτσι, απευθύνω έκκληση για ενότητα.Ο διχασμός το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει την υπόθεση του παλαιστινιακού λαού», σημείωσε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα σχολείο που έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται ο ΟΗΕ στον θύλακα.

Η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Αρχή του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ασκεί περιορισμένη εξουσία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συγκρούονται εδώ και χρόνια για τη νομή της εξουσίας.
Για να πιέσει τη Χαμάς, ο Αμπάς τους τελευταίους μήνες επέβαλε περικοπές στη χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής για την ηλεκτροδότηση που παρέχει το Ισραήλ στη Γάζα, απόφαση που οδήγησε σε μεγάλες διακοπές της ηλεκτροδότησης στον θύλακα που το ισλαμιστικό κίνημα απέσπασε από τη Φάταχ το 2007.
 zougla.gr
30/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin