Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ιράν κατά ΗΠΑ για παραβίαση της «πυρηνικής» συμφωνίας

JCPOA υπογράφηκε το 2015 από το Ιράν και τις έξι μεγάλες δυνάμεις
Το Ιράν διαμαρτυρήθηκε στην Κοινή Επιτροπή για την JCPOA (συμφωνία για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος) για τις κυρώσεις που επέβαλαν σε βάρος του οι ΗΠΑ τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου.

Η Κοινή Επιτροπή δημιουργήθηκε για να επιβλέπει την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας (γνωστής και με τα αρχικά JCPOA) που υπογράφηκε το 2015 από το Ιράν και τις έξι μεγάλες δυνάμεις, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ΗΠΑ.

Οδήγησε στην άρση των περισσότερων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης ως αντάλλαγμα για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματός της.

«Η ιρανική αρχή που επιβλέπει την εφαρμογή της JCPOA εξέτασε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις (σε βάρος της Τεχεράνης) και αποφάσισε ότι αντιβαίνουν σε τμήματα της πυρηνικής συμφωνίας», δήλωσε ο Αλί Λαριτζανί, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim.

«Το Ιράν έχει διαμαρτυρηθεί στην Κοινή Επιτροπή για την JCPOA για την παραβίαση της συμφωνίας από την Αμερική», πρόσθεσε.
 [naftemporiki.gr]
1/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin