Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Στο Συμβούλιο των κρατών μελών η απόφαση για διαπραγμάτευση αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας

ο εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τους δύο εταίρους.
Στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών εναπόκειται να αποφασίσει αν και κατά πόσο θα αρχίσει η διαπραγμάτευση της αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ο αρμόδιος Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κάρλος Μαρτίν δήλωσε ότι η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης είναι ένας από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος που η Επιτροπή εντόπισε για πιθανή ενίσχυση της συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν οι περιστάσεις.


  •  Πρόσθεσε ότι ο εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τους δύο εταίρους.


 Οσον αφορά τα προενταξιακά κονδύλια, ο κύριος Μαρτίν είπε ότι η απόφαση για οποιαδήποτε αναστολή της χρηματοδότησης από τα σχετικά ταμεία δεν πρέπει να λαμβάνεται μεμονωμένα βάσει της γενικής προσέγγισης των σχέσεων με την Τουρκία.

 Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η δέσμευσή της για την Τουρκία είναι περισσότερο αναγκαία υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
 [riknews.com.cy]
1/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin