Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

Σάλος με Ιάπωνα υπουργό: Ο Χίτλερ δεν μπορεί να ήταν κάτι καλό, ακόμη κι αν τα κίνητρά του ήταν σωστά

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, βρίσκεται στο στόχαστρο της κοινής γνώμης στη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, αφού δήλωσε ότι ο ηγέτης της ναζιστικής Γερμανίας, Αδόλφος Χίτλερ, μπορεί να είχε «σωστά κίνητρα».
Επικρίθηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με το κέντρο Simon Wiesenthal που εδρεύει στις ΗΠΑ να λέει ότι οι παρατηρήσεις ήταν «απολύτως επικίνδυνες».

«Δεν αμφισβητώ τα κίνητρά σας (να είστε πολιτικός). Αλλά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Ο Χίτλερ, ο οποίος σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, δεν μπορεί να ήταν κάτι καλό, ακόμη και αν τα κίνητρά του ήταν σωστά», ήταν η δήλωση του Άσο, σε συνεδρίαση της παράταξης του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, την Τρίτη.

Το Κέντρο Simon Wiesenthal, μια παγκόσμια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιτίθεται στον αντισημιτισμό, το μίσος και την τρομοκρατία, δήλωσε ότι τα σχόλια του Άσο θα μπορούσαν να χαλάσουν τη φήμη της Ιαπωνίας.

«Αυτή είναι μόνο η τελευταία από μια ανησυχητική λίστα με «ανακρίβειες» που είναι και απολύτως επικίνδυνες», ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη, ο επικεφαλής του κέντρου, Rabbi Abraham Cooper.

«Αυτά τα λόγια βλάπτουν τη φήμη της Ιαπωνίας τη στιγμή που όλοι οι Αμερικανοί θέλουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους με την Ιαπωνία, την αδελφή δημοκρατία και σύμμαχο, μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν», πρόσθεσε.
  [protothema.gr]
30/8/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin