Τετάρτη, Αυγούστου 09, 2017

Η διεθνής κοινότητα καλεί Κιμ και Τραμπ να «ηρεμήσουν»

το αμερικανικό οπλοστάσιο να είναι «ισχυρότερο από ποτέ»
Καθώς οι δηλώσεις γύρω από το ζήτημα της Βόρειας Κορέας έχουν χτυπήσει κόκκινο, δημιουργώντας ανησυχίες μέχρι και σε διεθνή χρηματιστήρια, οι μεγάλες ξένες ηγεσίες καλούν «όλες τις πλευρές» να ρίξουν τους τόνους: Γαλλία και Κίνα χρησιμοποιήσαν αυτήν τη διατύπωση, αναφερόμενες τόσο στην απειλή του Κιμ για χτύπημα στο Γκουάμ όσο και την προειδοποίηση Τραμπ για «φωτιά και οργή».


Ο δε αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον προχώρησε σε «επεξήγηση» της δήλωσης του Λευκού Οίκου, όπως στη συνέχεια και ο ίδιος ο Τραμπ.

Το απόγευμα της Τετάρτης, και ενώ οι εκατέρωθεν απειλές -πολύ οξύτερες ακόμη και του «συνηθισμένου» για Πιόνγκγιανγκ και ΗΠΑ- βρίσκονταν στην κορυφή των πρωτοσέλιδων διεθνώς, ο Τίλερσον προσπάθησε να εξηγήσει τους τόνους του Τραμπ λέγοντας πως «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε γλώσσα που θα καταλάβαινε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν».

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, συνέχισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ, «δεν καταλαβαίνει τη διπλωματική γλώσσα» και το μήνυμα του Τραμπ στόχευε «να αποφευχθεί οποιοσδήποτε λανθασμένος υπολογισμός από την Πιόνγκγιανγκ».

O ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε στη συνέχεια στο Twitter ότι «η πρώτη διαταγή» του ως πρόεδρος «ήταν να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο», με αποτέλεσμα, είπε, το αμερικανικό οπλοστάσιο να είναι «ισχυρότερο από ποτέ».

«Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ισχύ, αλλά δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είμαστε η ισχυρότερη χώρα του κόσμου» έγραψε ο Τραμπ.

Προηγουμένως, η Κίνα κάλεσε «όλες τις πλευρές» να αποφύγουν δηλώσεις ή κινήσεις που θα κλιμάκωναν την κατάσταση.

«Πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για επίλυση διαμέσου συνομιλιών» ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από το Παρίσι, ο γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ ανέφερε πως η Γαλλία «παρακολουθεί με μία κάποια ανησυχία την κατάσταση στη Βόρειο Κορέα».

«Καλούμε όλες τις πλευρές να είναι υπεύθυνες και να αποκλιμακώσουν την κατάσταση» σημείωσε.
  [in.gr]
9/8/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin