Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2017

Ιταλία: Ο ΥΠΕΞ Αλφάνο δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τον έλεγχο της Λιβύης στα χωρικά ύδατά της

είναι έτοιμη να δημιουργήσει τη ζώνη Σαρ στα χωρικά ύδατά της
Η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε την Κυριακή την ικανοποίησή της για την εντατικοποίηση του ελέγχου των χωρικών υδάτων της Λιβύης από την Τρίπολη, κάνοντας λόγο για μια «εν εξελίξει επαναφορά της ισορροπίας στη Μεσόγειο» προκειμένου να μειωθούν οι αναχωρήσεις μεταναστών.


«Η λιβυκή κυβέρνηση του Φάγεζ αλ-Σάρατζ ζήτησε τη βοήθεια της Ιταλίας και είναι έτοιμη να δημιουργήσει τη ζώνη Σαρ στα χωρικά ύδατά της, να συνεργαστεί με την Ευρώπη και να επενδύσει στην ακτοφυλακή: όλα αυτά είναι ένδειξη μιας εν εξελίξει επαναφοράς της ισορροπίας στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Stampa.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη τη δημιουργία ανοικτά των ακτών της μιας ζώνης έρευνας και διάσωσης που απαγορεύει, εκτός εάν έχουν λάβει άδεια, την είσοδο ξένων σκαφών, ιδιαίτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων που περιπολούν για τη διάσωση μεταναστών.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσαν το Σάββατο (χθες) ότι αναστέλλουν προσωρινά τις δραστηριότητες του "Prudence", του μεγαλύτερου σκάφους διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, ως συνέπεια της απαγόρευσης αυτής.

Το Σάββατο μόνο δύο σκάφη που ανήκουν σε μκο, το 'Sea Eye" και το "SOS Mediterranee", βρίσκονταν ακόμη ανοικτά των λιβυκών ακτών -- όλα τα υπόλοιπα είχαν ελλιμενιστεί κυρίως στη Μάλτα.
 [zougla.gr]
14/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin