Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Ευθείες απειλές Μαδούρο προς βουλευτές

Nicolás Maduro
Με άρση ασυλίας απειλεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τους βουλευτές που κατήργησε με τις εκλογές για τη Συνταγματική Συνέλευση, έπειτα από τη θυελλώση εκλογική διαμάχη.


«Τελείωσε το σαμποτάζ της Βουλής, πρέπει να μπει τάξη. Θα υπάρξει άρση ασυλίας για εκείνους τους βουλευτές για τους οποίους πρέπει να γίνει άρση» δήλωσε, ενώπιον των οπαδών του.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η Εκλογική Επιτροπή σε πανηγυρικό τόνο, πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες προσήλθαν να ψηφίσουν με τη συμμετοχή ωστόσο, να μην ξεπερνά το 41,5%.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τα έβαλε όμως και με την Γενική Εισαγγελέα της χώρας, για το γεγονός ότι δεν έκανε τίποτα, όπως είπε, για να σταματήσει η βία.

«Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε με την Γενική Εισαγγελία; Να την αλλάξουμε άμεσα και να πάρουμε τον έλεγχο, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη» είπε, ενώ οι οπαδοί του φώναζαν συνθήματα κατά της γενικής εισαγγελέως.

Η Ορτέγα Ντίας, αν και υπήρξε στέλεχος των κυβερνήσεων Μαδούρο, υπήρξε η πρώτη που κατήγγειλε προσπάθεια συνταγματικής εκτροπής με αφορμή τις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, αλλά και την καταστολή στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της δίνει πολύ χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις κατά της Συντακτικής Συνέλευσης.

Παράλληλα, η Κολομβία και το Μεξικό ανέφεραν ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της εκλογής.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη «βαθιά της λύπη» και την «έντονη καταδίκη» της για τη βία την ημέρα της κάλπης.

Οι Βρυξέλλες επέκριναν ιδιαίτερα τη «υπερβολική χρήση βίας» εναντίον των διαδηλωτών.

«Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αναγνωριστεί» ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
 [elzoni.gr]
1/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin