Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

Μέκκα: Πάνω από 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι για το προσκύνημα

2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι για το προσκύνημα
Σήμερα ξεκινάει το μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια μουσουλμάνοι από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Πρόκειται για μια πορεία με πολλούς σταθμούς στην καρδιά της πιο ιερής πόλης του ισλάμ και τα περίχωρά της.


Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν κινητοποιήσει πολλά μέσα και δηλώνουν έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, μετά τον θάνατο σχεδόν 2.300 ανθρώπων από ποδοπάτημα στη διάρκεια του προσκυνήματος του 2015.

Από την πλατεία του Μεγάλου Τεμένους με τους επτά μιναρέδες οι προσκυνητές κατευθύνονται προς την Κάαμπα, το οικοδόμημα σε σχήμα κύβου καλυμμένο με ένα βαρύ μεταξωτό ύφασμα το οποίο έχει κεντημένους πάνω του με χρυσή κλωστή στίχους του Κορανιού. Προς την κατεύθυνση της Κάαμπα στρέφονται οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται, ενώ οι προσκυνητές κάνουν επτά φορές τον γύρο της.

Στη συνέχεια οι πιστοί θα κατευθυνθούν στη Μίνα, πέντε χιλιόμετρα ανατολικά της Μέκκας, από όπου αύριο Πέμπτη χιλιάδες προσκυνητές θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα την άνοδο προς το όρος Αραφάτ.
 [in.gr]
30/8/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin