Σάββατο, Ιουλίου 22, 2017

Sigmar Gabriel: «Ανήκετε εδώ» διαβεβαιώνει τους Τούρκους της Γερμανίας

«Ανήκετε εδώ» διαβεβαιώνει τους Τούρκους της Γερμανίας
Η Γερμανία θα σταθεί στο πλευρό των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων με τουρκικές ρίζες που ζουν στην επικράτειά της, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσφέροντας εγγυήσεις ότι η κοινότητα των Τούρκων δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα παρά την εντεινόμενη διένεξη μεταξύ του Βερολίνου και της Άγκυρας.


Σε μια ανοικτή επιστολή του την οποία δημοσιεύει σήμερα Σάββατο η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, ο Γκάμπριελ τονίζει ότι η Γερμανία πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προστατεύσει τους υπηκόους της αλλά υπογραμμίζει ότι το Βερολίνο δεν βρίσκεται σε διένεξη με τους τούρκους πολίτες.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους πολίτες μας», γράφει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Όσο δύσκολες κι αν είναι οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ένα πράγμα είναι σαφές: Εσείς, οι άνθρωποι τουρκικής καταγωγής που ζείτε στη Γερμανία, ανήκετε εδώ μαζί μας, είτε έχετε γερμανικό διαβατήριο, είτε όχι».

Η δημόσια παρέμβαση του Γκάμπριελ καταγράφεται μετά τη σύγκριση που έκανε ένας εξέχων συνάδελφός του στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανάμεσα στις συλλήψεις έξι υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου ενός Γερμανού, και τις πρακτικές αυταρχισμού που κατ' αυτόν εφαρμόζονταν στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία.

«Πάντοτε παλεύαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, διότι γνωρίζουμε ότι οι καλές σχέσεις είναι σημαντικές για εσάς», τους Τούρκους της Γερμανίας, προσθέτει στην ανοικτή επιστολή του ο γερμανός ΥΠΕΞ.
  zougla.gr
22/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin