Παρασκευή, Ιουλίου 28, 2017

Πιθανή η Διακοπή της Χρηματοδότησης του Nord Stream 2 Από τη Γαλλική Engie Λόγω των Αμερικανικών Κυρώσεων Κατά της Ρωσίας

Nord Stream
H Engie ίσως να μην μπορέσει «να συνεχίσει να χρηματοδοτεί» το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού αερίου Nordstream 2, που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν τις νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής εταιρείας ενέργειας.

«Αν οι (αμερικανικές) κυρώσεις εφαρμοστούν στο σχέδιο (Nord Stream 2), ίσως να μην μπορούμε (…) να συνεχίσουμε να το χρηματοδοτούμε με τέτοιο τρόπο που να μην πληγούμε από τις κυρώσεις», δήλωσε ο Πιερ Σαριέρ, επικεφαλής της Engie στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ωστόσο εκτίμησε ότι «δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», προσθέτοντας επίσης ότι «ο νόμος για τις κυρώσεις δεν έχει αναδρομική ισχύ, οπότε θα κινδυνέψουν μόνο οι μελλοντικές μεταφορές πόρων», αν τελικά εφαρμοστεί.

«Η τρέχουσα έκθεσή μας στο σχέδιο δεν κινδυνεύει», τόνισε.

Στην κατασκευή του Nord Stream 2, που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, συμμετέχουν η ρωσική εταιρεία Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές: η Engie, οι γερμανικές Uniper (πρώην EON) και Wintershall (BASF), η αυστριακή OMV και η αγγλο-ολλανδική Shell.

Κάθε μία από τις πέντε εταιρείες χρηματοδοτεί το 10% του κόστους κατασκευής, που εκτιμάται στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
 energia.gr
28/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin