Πέμπτη, Ιουλίου 27, 2017

H Ιορδανία χαιρέτισε την απόσυρση στην Ιερουσαλήμ

Ιερουσαλήμ
Η Ιορδανία δήλωσε σήμερα πως η απόσυρση των μέτρων ασφαλείας που είχαν εγκαθιδρυθεί σε έναν ιερό για τους μουσουλμάνους τόπο στην Ιερουσαλήμ ανοίγει τον δρόμο για να ηρεμήσει η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη και να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμαντ αλ Μομάνι είπε επίσης πως η απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων, των διαδρόμων έρευνας και των καμερών επιτήρησης ήταν «απαραίτητα βήματα προκειμένου να διατηρηθεί η νομική και ιστορική κατάσταση» της ιερής πόλης.

«Το Ισραήλ ως κατοχική δύναμη δεν μπορεί να επιβάλλει μέτρα που μπορεί να αλλάξουν αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Μομάνι στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Το Ισραήλ απομάκρυνε στη διάρκεια της νύχτας όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει αυτό τον μήνα στις εισόδους του συγκροτήματος του τεμένους Αλ Άκσα για τους μουσουλμάνους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πολυήμερη αναταραχή με βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
Πηγή: ΑΠΕ, riknews.com.cy
27/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin