Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

Κολομβία: Aποστολή του ΟΗΕ θα βοηθήσει τα μέλη των FARC να επιστρέψουν στην πολιτική ζωή

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ετοιμάζεται να εγκρίνει την ανάπτυξη μιας πολιτικής αποστολής στην Κολομβία για να συνδράμει τους πρώην αντάρτες της οργάνωσης FARC στην προσπάθειά τους να επανενταχθούν στην πολιτική ζωή μετά την παράδοση των όπλων τους, βάσει της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης που συνήφθη πέρυσι ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνηση.


Το Ηνωμένο Βασίλειο διένειμε ένα σχέδιο απόφασης για τη δημιουργία της νέας αποστολής και το Συμβούλιο αναμένεται να ψηφίσει το μέτρο αυτό τη 10η Ιουλίου, ανέφεραν χθες Παρασκευή διπλωμάτες χωρών του ΣΑ.

Μια πρώτη αποστολή η οποία αναπτύχθηκε πέρυσι είχε αναλάβει να επιβλέψει τον αφοπλισμό των μαχητών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας. Η φάση αυτή ολοκληρώθηκε την Τρίτη, με την παράδοση περίπου 7.000 όπλων από τους μαχητές των FARC.

Η επάνοδος στην πολιτική ζωή για περίπου 10.000 αντάρτες των FARC είναι τώρα «η πιο επείγουσα πρόκληση», εκτίμησε χθες ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, ο Ζαν Αρνό.

Στις τάξεις των ανταρτών κυριαρχεί ένα «βαθύ αίσθημα ανασφάλειας, τόσο για την ασφάλειά τους μετά τον αφοπλισμό αλλά και σε ό,τι αφορά το κοινωνικοοικονομικό τους μέλλον», πρόσθεσε.
 zougla.gr
1/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin