Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

Παραμένει στη θέση του ο Espen Barth Eide

Απορρίπτει τα περί αποχώρησης του ‘Εσπεν Μπαρθ Άιντα από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, Αλίμ Σιντίκ.


Ο κ. Σιντίκ, κληθείς από το ΚΥΠΕ, να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί πως μάλλον ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ εγκαταλείπει τη θέση του και θα υπάρξει νέος σύμβουλος ανέφερε πως ο κ. Άιντα παραμένει στη θέση του και επικεντρώνεται στην προετοιμασία της ενημέρωσης στην οποία θα προβεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ερωτηθείς αν ο κ. Άιντα έχει εκφράσει πρόθεση να εγκαταλείψει τη θέση του μετά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Σιντίκ απάντησε: “`Οχι. Παραμένει στη θέση του».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Άιντα , συνοδευόμενος από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ στις 19 Ιουλίου, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 24 Ιουλίου υιοθέτησης του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 8/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin