Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Διπλή τουρκική πρόκληση σε πτήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπ. Εθνικής Άμυνας

fir greece cyprus malta
Η τουρκική προκλητικότητα δεν περιορίζεται ούτε προς το πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ούτε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας... Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Προκόπη Παυλόπουλου και του Πάνου Καμμένου με αεροσκάφος προς τη Ρόδο, ο πιλότος ενημερώθηκε ότι... παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.


Στη συνέχεια, όταν οι κ.κ. Παυλόπουλος, Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να μεταβούν στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, έλαβαν εκ νέου προειδοποίηση ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε φυσικά κανονικά σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο.

«Το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες»

Στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό του 549 τάγματος Εθνοφυλακής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την ετοιμότητα του προσωπικού, τονίζοντας ότι φυλάσσουν και τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτα άλλο στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σεβάσου το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Σεβάσου το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και εδώ είμαστε. Προοδευτικά, και αφού μπορέσει ν' απορροφήσει αυτό το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δρόμος της είναι ανοιχτός. Αυτό το κεκτημένο και, ταυτοχρόνως, το διεθνές δίκαιο ορίζουν ορισμένα πράγματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.
 [zougla.gr]
18/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin