Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε αρκετές περιοχές

υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη
Πολύ υψηλός, κατηγορία κινδύνου 4, είναι για αύριο Τρίτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η προειδοποίηση αφορά τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής,
Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος),
Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα),
Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία),
Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη).
Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών.
Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.
 naftemporiki.gr
31/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin