Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Ερντογάν : Θα είναι ανακούφιση αν η ΕΕ απορρίψει την Τουρκία για μέλος, θα βάλει μπροστά το σχέδιο Β

Ο Ταγίπ Ερντογαν
Ο Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε ότι θα είναι ανακούφιση για την Τουρκία αν η Ευρωπαϊκή Ενωση της ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να γίνει μέλος της.


Κάλεσε μάλιστα τις Βρυξέλλες να σταματήσουν να σπαταλούν το χρόνο της χώρας του.

 Σε συνέντευξη στο BBC ο Ερντογαν είπε ότι η Τουρκία είναι ικανή να σταθεί στα πόδια της και αν η Ευρωπαϊκή Ενωση πεί ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να τη δεχθεί στους κόλπους της, αυτό θα διευκολύνει την Αγκυρα καθότι  θα βάλει μπροστά το σχέδιο Βήτα και Γάμμα.

Εμείς, πρόσθεσε, θα συνεχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς με την Ευρωπαϊκή Ενωση για ακόμα λίγο καιρό και θα δούμε το αποτέλεσμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, παράλληλα, επέκρινε σε αυστηρό ύφος τη δημοσιογράφο για τις ερωτήσεις της σχετικά με τις φυλακίσεις στην Τουρκία.

Εσύ τώρα, της είπε, μιλάς περισσότερο από μένα, έχεις περισσότερη ελευθερία από εμένα και δεν μου δίνεις το δικαίωμα του λόγου.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κανένας δεν φυλακίζεται επειδή είναι δημοσιογράφος. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή, πρόσθεσε, δεν έχουν το τίτλο του δημοσιογράφου, αλλά είναι άτομα που συνεργάστηκαν με τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ κάποιοι άλλοι συνελήφθησαν για οπλοκατοχή και ληστείες.
Πηγή: ΡΙΚ, riknews.com.cy
 12/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin