Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά των κυβερνώντων

Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες»
Για «συστηματική προσπάθεια πλήρους υποταγής της Δικαιοσύνης» και για αλλαγή μεθόδων κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει πως η κυβέρνηση επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης με στόχο «να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός».

«Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνη» αναφέρουν δικαστές και εισαγγελείς υπογραμμίζοντας πως

«Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Μάλιστα, στρέφουν τα πυρά τους και σε βάρος «διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και  μιλούν για χρήση των πιο «βρόμικων μηχανισμών που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους».

Καταγγέλλουν δε ότι στοχοποιούν  τον Α Αντιπρόεδρο  της Ένωσης Π.Λυμπερόπουλο (σ.σ. πρώην σύμβουλο του πρώην  υπουργού Χαρ. Αθανασίου)  «με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες διότι σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία».

«Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει : «Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».
 newsbeast.gr
23/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin