Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

ΗΠΑ: Το Ιράν τηρεί την συμφωνία, αλλά... κυρώσεις για το βαλλιστικό πρόγραμμα

βαλλιστικό πρόγραμμα
Νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης -έστω κι αν προηγουμένως οι ΗΠΑ αναγνώρισαν εκ νέου, διά στόματος Τραμπ, πως το Ιράν τηρεί τη συμφωνία για τα πυρηνικά.


Λίγες ώρες αφότου η Ουάσινγκτον έκρινε ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος 18 προσώπων και οντοτήτων που σχετίζονται με το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν και με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Από την Δευτέρα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν την επιβολή νέων κυρώσεων, διατηρώντας όμως ενεργή τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψε το Ιράν με τους «Έξι» τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι νέες κυρώσεις στους Φρουρούς της Επανάστασης επιβλήθηκαν επειδή εξακολουθούν να κατασκευάζουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό, να παράγουν και να συντηρούν σκάφη και να αναπτύσσουν ηλεκτρονικές συσκευές. Άλλα πρόσωπα που πλήττονται από τις κυρώσεις «ενορχήστρωσαν την κλοπή αμερικανικών και δυτικών προγραμμάτων λογισμικού» που πουλήθηκαν στην ιρανική κυβέρνηση.
 in.gr
18/7/17
-


βαλλιστικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin