Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Παρέμβαση ΝΑΤΟ για να τα βρουν Τουρκία - Γερμανία

Jens Stoltenberg
Να επιλύσουν τις διαφορές τους κάλεσε τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Γερμανίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή την άρνηση της Άγκυρας να δώσει άδεια σε Γερμανούς πολιτικούς να επισκεφθούν τα γερμανικά στρατεύματα σε τουρκικές ΝΑΤΟϊκές βάσεις στο Ικόνιο και το Ιντσιρλίκ.


Όπως ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλντενμπεργκ κάλεσε τηλεφωνικώς τους κ.κ. Γκάμπριελ και Τσαβούσογλου την Παρασκευή για να τους ζητήσει να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους.

Η Γερμανία αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τους αιτούντες άσυλο που κατά την Άγκυρα εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, ενώ το Βερολίνο ζητεί από την πλευρά του την απελευθέρωση ενός τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters
 16/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin