Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017

Οι ΗΠΑ πιθανώς να στείλουν όπλα στην Ουκρανία

Ουκρανία
Το ενδεχόμενο να στείλουν όπλα στην Ουκρανία για να ενισχύσουν όσους μάχονται εναντίον ρωσόφωνων αυτονομιστών εξετάζει η Ουάσιγκτον, όπως αποκάλυψε στο BBC ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Ουκρανία.


Ο Kurt Volker δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση πιθανώς να αλλάξει τη στάση της Ρωσίας επί του ζητήματος.

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια τέτοια ενέργεια δεν είναι προκλητική. Την περασμένη εβδομάδα, το State Department προέτρεψε και τις δύο πλευρές να τηρήσουν την εύθραυστη εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

«Αμυντικά όπλα, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να αμυνθεί και να εξουδετερώνει, για παράδειγμα τανκς, θα μπορούσαν να βάλουν ένα τέλος στις απειλές της Ρωσίας» δήλωσε ο Volker.

Έσπευσε, όμως, να διευκρινίσει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και πως αποτελεί ακόμη θέμα συζήτησης. Ο ίδιος ανέφερε ότι πλέον απαιτείται μια νέα «στρατηγική διαλόγου» με τη Ρωσία.

Ο Volker, πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, ανέλαβε τη νέα του θέση στις αρχές του μήνα. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη των συγκρούσεων τον Απρίλιο του 2014. Την ίδια ώρα, πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να ξεριζωθούν και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 [zougla.gr]
25/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin