Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Πρόστιμο σε όσες χώρες της ΕΕ δεν δέχονται πρόσφυγες

χώρες της ΕΕ δεν δέχονται πρόσφυγες
«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μεγαλόψυχα, μακρόπνοα και αξιόπιστα ποσοστά υποδοχής προσφύγων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η βασική θέση πρέπει να είναι ότι χρειαζόμαστε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.


Oι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται πρέπει να απολαμβάνουν των δικαιωμάτων σε ένα κράτος δικαίου». Αυτό ανέφερε η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να πεισθούν να δεχτούν πρόσφυγες μέσω οικονομικής πίεσης και «όποια δεν δέχεται, αν και αποφάνθηκε σχετικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πρέπει να καταβάλει πρόστιμο, ενώ όσες χώρες δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό».

Επίσης, η κ. Γκέρινγκ-Έκαρντ εξέφρασε την άποψη ότι χώρες όπως το Αφγανιστάν δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ασφαλείς, επομένως δεν μπορούν να απελαύνονται πολίτες τους οι οποίοι φτάνουν στη Γερμανία.
 newsbeast.gr
31/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin