Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2017

Η Τουρκία δεν υποχωρεί στις εγγυήσεις χωρίς να λυθούν άλλα ζητήματα

Χωρίς να τεθεί υπό εγγύηση η τουρκοκυπριακή κοινότητα η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι δεν θα αλλάξει τη θέση της σε αυτό το θέμα.


Είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας χωρίς να λυθούν άλλα ζητήματα.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι το Κυπριακό συζητήθηκε και στο Υπουργικό της Τουρκίας σήμερα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία στηρίζει δίκαιη, βιώσιμη και μόνιμη λύση.

“Δηλώσαμε ότι δεν μπορεί να ιδρυθεί ειρήνη που δεν θα είναι δίκαιη και περιεκτική", είπε."Κάποιες φορές στις διαπραγματεύσεις υπάρχει εμπλοκή αλλά με κάποιο τρόπο αυτές συνεχίζονται θετικά.

Εμείς στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, δεν θα υποχωρήσουμε χωρίς να λύσουμε τα άλλα θέματα," τόνισε, σημειώνοντας ότι το θέμα του εδαφικού και ο χάρτης σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να συζητηθεί.

"Θέλω να πω ότι και στο θέμα της ελεύθερης διακίνησης που η ε/κ πλευρά πότε - πότε θέλει να διαδίδει, η στάση της Τουρκίας είναι θετική," υποστήριξε.

Η Τουρκία, ανέφερε, "συνεχίζει τη θετική της προσέγγιση στο τραπέζι και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα."
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
3/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin