Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Λακκοτρύπης: Η Κύπρος Είναι Έτοιμη για Όλα τα Ενδεχόμενα

Η γεώτρηση αναμένεται να φθάσει τα 4.250 μέτρα μέσα σε 75 ημέρες
Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία σταθεροποίησης του πλοίου-γεωτρύπανου West Capella, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκατασκευαστικές εργασίες και δοκιμές πριν αρχίσει το κατέβασμα του γεωτρύπανου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.


Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, εξέφρασε την ανακούφιση του για το γεγονός ότι όλα εξελίσσονται ομαλά και αυτό που ευελπιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία είναι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως στο πλοίο υπάρχουν γύρω στα 180 άτομα μεταξύ αυτών και προσωπικό του υπουργείου το οποίο θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών, ενώ πρόσθεσε πως η πορεία των εργασιών θα παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο από το υπουργείο Ενέργειας καθώς υπάρχει σύνδεση με το γεωτρύπανο όπως συνέβη και στις προηγούμενες γεωτρήσεις.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως πρόκειται για σημαντική γεώτρηση διότι αποτελεί την πρώτη γεώτρηση στο δεύτερο γύρο γεωτρήσεων στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση πάνω σε πετρώματα που προσομοιάζουν με εκείνα του τεράστιου κοιτάσματος Ζορ, που ανακαλύφθηκε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αιγύπτου.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα επισήμανε πως δεν αναμένεται μεγάλη ανακάλυψη.


  • Η γεώτρηση αναμένεται να φθάσει τα 4.250 μέτρα μέσα σε 75 ημέρες, όταν και θα ολοκληρωθεί και θα γίνουν γνωστά τα ευρήματα.


Οι τουρκικές προκλήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, για να υπογραμμίσει πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια και μέσα σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν συναντήσεις του Κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι.

Η καλύτερη απάντηση, επισήμανε, είναι να διατηρούμε χαμηλούς τόνους και επανέλαβε πως απάντηση μπορεί να δοθεί εντός της θαλάσσης και έχοντας πάντα ως φάρο το διεθνές δίκαιο.


  • Νέες απειλές Τσαβούσογλου


Εν τω μεταξύ, νέα «πυρά»  κατά των κυπριακών γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της ΑΟΖ εξαπέλυσε η Τουρκία, αυτή την φορά δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εκτόξευσε απειλές ότι η Τουρκία θα λάβει μέτρα ως απάντηση στις «μονομερείς» ενέργειες της Κύπρου.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι "δικαιώματα στην ΑΟΖ έχει και η τουρκοκυπριακή πλευρά και η ελληνοκυπριακή προχώρησε στις γεωτρήσεις μονομερώς".

Κατηγόρησε δε την κυπριακή πλευρά για "ανειλικρίνεια", καθώς, όπως είπε, προέβη στις γεωτρήσεις την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές συνομιλίες.
 energia.gr
13/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin