Κυριακή, Ιουλίου 23, 2017

Βενεζουέλα: Σε νέα γενική απεργία καλεί η αντιπολίτευση, ο Μαδούρο επιμένει

Βενεζουέλα
Μετά από άλλη μία ημέρα σφοδρών συγκρούσεων στους δρόμους του Καράκας, η αντιπολίτευση κάλεσε ξανά σε γενική απεργία -αυτή τη φορά, διήμερη- εναντίον της κυβέρνησης, την ώρα που ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο επέμεινε πως θα προχωρήσουν οι κάλπες για την ανάδειξη Συνταγματικής Συνέλευσης για αναθεώρηση του Συντάγματος.


Η πολιτική κρίση έχει βρεθεί εκτός ελέγχου την ώρα που η πετρελαιοπαραγωγός Βενεζουέλα βρίσκεται οικονομικά επί ξυρού ακμής.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο ότι παράλληλα με την «καταστροφική οικονομική πολιτική» του οδηγεί τη χώρα σε ημι-δικτατορία, με επόμενο στάδιο την τροποποίηση του Συντάγματος από μία Συνταγματική Συνέλευση που ο πρόεδρος ελπίζει ότι θα είναι, σε αντίθεση με τη Εθνοσυνέλευση, στα χέρια των υποστηρικτών του.

Ο Μαδούρο το απορρίπτει και υποστηρίζει ότι στόχος της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι να τον απομακρύνει πραξικοπηματικά από την εξουσία σε συνεργασία με «τον αμερικανικό παράγοντα».
 in.gr
23/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin