Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Γκάμπριελ: Λάθος οι "υπερβολικές αξιώσεις" στο Κυπριακό

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καλεί τις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές στο Κυπριακό να μετριάσουν τις απαιτήσεις τους.


"Ικανοποιημένος" για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία με στόχο την επίλυση του Κυπριακού δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Κρατώντας "μικρό καλάθι" σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του από τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά τόνισε, πως "συνιστά πρόοδο μόνο και μόνο που πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, για τις οποίες πολύ καιρό επικρατούσε αβεβαιότητα".

Όχι στη λογική των "υπερβολικών" προϋποθέσεων

Αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά συνέστησε να μετριάσουν τις αξιώσεις τους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle, σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP), ο κ. Γκάμπριελ επεσήμανε πως "καμία από τις δύο πλευρές δεν πρόκειται να επιβάλει υπερβολικές απαιτήσεις." Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στις "υπερβολικές" αξιώσεις της τουρκοκυπριακή πλευράς ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για το αίτημα των "μακρόχρονων θεσμικών εγγυήσεων" της Τουρκίας και της παραμονής στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο.

Από την άλλη πλευρά, ενώ δεν προσδιόρισε ποια θεωρεί "υπερβολικά" ελληνοκυπριακά αιτήματα, τα συσχέτισε με τον "προεκλογικό αγώνα". Πιθανώς ο Ζ. Γκάμπριελ να εννοούσε τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν αρχές του επόμενου έτους στην Κύπρο...
 Πηγή: Deutsche Welle, capital.gr
 30/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin