Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Η ΕΕ θα δώσει 1,5 εκ.ευρώ για διερεύνηση εγκλημάτων στη Συρία

Federica Mogherini EU
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα παράσχει 1,5 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη του Διεθνούς, Ανεξάρτητου Μηχανισμού που θα βοηθήσει στη διερεύνηση και δίωξη των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τα πιο σοβαρά εγκλήματα βάσει του διεθνούς δικαίου που διεξάγονται στη Συρία, κάτι που θεωρεί κλειδί για μια αποτελεσματική και χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία συμφιλίωσης στη Συρία.


"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου πρέπει να λογοδοτήσουν και να το πράξουν το συντομότερο", δήλωσε η Ύπατος Εκπρόσωπος Φ.Μογκερίνι.

"Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαιώνουμε σήμερα τη δέσμευσή μας και την υποστήριξή μας προς τον συριακό λαό και την πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για μια πολιτική λύση της κρίσης. Οι Σύριοι αξίζουν ειρήνη και δικαιοσύνη και συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους σε αυτή την προσπάθεια", σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι χωρίς δικαιοσύνη, τα εγκλήματα πολέμου παραμένουν ατιμώρητα, τα θύματα δεν είναι σε θέση να επιτύχουν αποκατάσταση και η ειρήνη παραμένει ένας φευγαλέος στόχος. Η λογοδοσία για τα εγκλήματα πολέμου, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι ουσιώδεις για την εξασφάλιση ουσιαστικής πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι παραβιάσεις αυτές θα αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους της στρατηγικής της ΕΕ για τη Συρία, που εγκρίθηκε στις 3 Απριλίου 2017.
 ΚΥΠΕ/riknews.com.cy
19/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin