Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Το NATO θα αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών του στο Αφγανιστάν

Τα κράτη μέλη του NATO συμφώνησαν σήμερα να αναπτύξουν περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας του βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι η συμμαχία θα εντείνει τις προσπάθειές της για να υποστηρίξει τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους.


Ο Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του NATO στις Βρυξέλλες, επισήμανε ακόμη ότι τα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια των ανταρτών κατά μήκος των συνόρων, στο έδαφος του Πακιστάν, είναι κάτι που πρέπει «να αντιμετωπιστεί ως μέρος της επίλυσης της σύγκρουσης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζιμ Μάτις έκρινε ότι πιθανόν οι σύμμαχοι μείωσαν τον αριθμό των στρατιωτών τους στο Αφγανιστάν υπερβολικά σύντομα, ωστόσο επέμεινε ότι είναι ανάγκη η συμμαχία να συνεχίσει να εμπλέκεται στον πόλεμο στη χώρα, ενώ αρνήθηκε να προσδιορίσει το πότε θα τερματιστεί η συμμετοχή της.

«Κοιτάζοντάς το εκ των υστέρων, προφανώς είναι κοινά αποδεκτό ότι μάλλον αποσύραμε τα στρατεύματά μας πολύ γρήγορα, μειώσαμε τον αριθμό των στρατιωτών μας υπερβολικά γρήγορα», είπε ο Μάτις, μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν είναι σήμερα πολύ λιγότερες από τους 100.000 στρατιώτες που ήταν ανεπτυγμένες στη χώρα αυτή το 2011, όταν η Ουάσινγκτον δεχόταν τεράστια πολιτική πίεση στο εσωτερικό για να μειώσει το επίπεδο της συμμετοχής της στην πολυδάπανη σύρραξη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
30/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin