Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Μακρόν: Δεν είναι αναγκαία η αποχώρηση Άσαντ

Εχθρό του συριακού λαού, αλλά όχι της Γαλλίας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνοντας ότι δεν «βλέπει» κάποιον που να διαθέτει επαρκή νομιμοποίηση για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία της Συρίας.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε οκτώ ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο κ. Μακρόν πρόσθεσε ότι το Παρίσι δεν θεωρεί την αποχώρηση του κ. Άσαντ από την εξουσία αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση της σύρραξης στη Συρία, ενώ περιέγραψε ως προτεραιότητα της χώρας του την αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τα σχόλια αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Γαλλίας και μοιάζουν να συμφωνούν με την πολιτική της Μόσχας, κατά την οποία δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση στο καθεστώς Άσαντ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μακρόν επεσήμανε ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνουν ποσά από τα ευρωπαϊκά ταμεία αλλά γυρίζουν τις πλάτες τους στις αρχές της Ένωσης θα πρέπει να υποστούν «τις πλήρεις πολιτικές συνέπειες», ενώ τόνισε ότι υπάρχουν εντάσεις μεταξύ κρατών της δυτικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους χαρακτήρισε «απρόβλεπτη» την χάραξη πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στην συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin