Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

Νίκι Χέιλι: «Δεν αντιμετώπιζα ποτέ καλά τους νταήδες και στον ΟΗΕ εκφοβίζουν το Ισραήλ εδώ και καιρό»

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι εξέφρασε την Τετάρτη τη στήριξή της στο Ισραήλ και έκανε λόγο για «μια νέα ημέρα» για το εβραϊκό Κράτος στον Οργανισμό, στη διάρκεια συνομιλιών της με Ισραηλινούς αξιωματούχους στην Ιερουσαλήμ.

Η Χέιλι απείλησε ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αν δεν αλλάξει τη «μεροληπτική» στάση του απέναντι στο Ισραήλ.

«Δεν αντιμετώπιζα ποτέ καλά τους νταήδες και στον ΟΗΕ εκφοβίζουν το Ισραήλ εδώ και καιρό», τόνισε η Χέιλι στη διάρκεια συνάντησής της με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν.

«Θα φροντίσουμε αυτό να μην συμβαίνει πια», προειδοποίησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής προεδρίας.

«Είναι μια νέα ημέρα για το Ισραήλ στον ΟΗΕ (…) Ελπίζουμε ότι θα είναι επίσης μια νέα ημέρα για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όταν τεθεί το θέμα του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Ρίβλιν ευχαρίστησε την Αμερικανίδα πρέσβη για τη στήριξή της και συμφώνησε ότι και κατά τη γνώμη του πρόκειται για «μια νέα εποχή».

«Το Ισραήλ δεν είναι πλέον μόνο του στον ΟΗΕ. Το ΟΗΕ δεν είναι πλέον ο σάκος του μποξ του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε στη στήριξη της Χέιλι, όταν τη συνάντησε.

«Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξη προς το Ισραήλ, προς την αλήθεια και την Αμερική», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, χωρίς «την αλλαγή ρητορικής» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Χέιλι «ο ΟΗΕ και όλος ο χάρτινος πύργος με τα ψέματα που τον περιστοιχίζει δεν θα κατέρρεε».
Πηγές: ΑΜΠΕ, ΑFP, zougla.gr
 8/6/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin