Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Κίνα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου

Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν ότι οι προσπάθειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, θα πρέπει να είναι “ολοκληρωμένες, ρεαλιστικές και μη αναστρέψιμες” μετέδωσαν το Σάββατο τα κινεζικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στον διάλογο υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον.


«Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για την συνολική, ρεαλιστική και μη αντιστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου», ανέφερε χαρακτηριστικό έγγραφο που δημοσιοποίησε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ πίεσαν την Κίνα, προκειμένου να κλιμακώσει την άσκηση οικονομικών και πολιτικών πιέσεων προς την Βόρεια Κορέα, κατά την συνάντηση διμερούς διαλόγου που έγινε στην Ουάσιγκτον με την συμμετοχή υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων.
 zougla.gr
25/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin