Σάββατο, Ιουνίου 03, 2017

Παρολίγο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Στο "παρά ένα" αποφεύχθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ» και τουρκικών πλοίων τα οποία επιχείρησαν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της, στο Βόρειο Αιγαίο.


 Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Φάνης Παπαθανασίου ο ίδιος ο Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσούνης και ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παυλόπουλος, ενημερώθηκαν αμέσως και έδωσαν εντολή στην ελληνική φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ να ανοίξει πύρ κατά της τουρκικής κορβέτας η οποία απειλούσε την ασφάλεια του ελληνικού πλοίου, με επικίνδυνους ελιγμούς.

Τα βλήματα στη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ είχαν φορτωθεί στο πρωραίο ΟΤΟ Μelara το οποίο επρόκειτο να ανοίξει πυρ αν πλησίαζαν σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου, όπως προσπάθησε να κάνει ο Τούρκος καπετάνιος στρέφοντας τη πλώρη της κορβέτας κατά της πρύμνης της ελληνικής φρεγάτας.

Ο κυβερνήτης της φρεγάτας μετέδωσε στο Τούρκο ομόλογό του το μήνυμα ότι θα βληθεί σε περίπτωση που περάσει τη γραμμή ασφαλείας.

Ο Τούρκος ανέκρουσε πρύμνα οπότε αποφεύχθηκε το θερμό επεισόδιo.
Σύνταξη: Εύα Αργυρού -Ανταπόκριση: Φάνης Παπαθανασίου
 [riknews.com.cy]
3/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin