Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Η ΤΚ πλευρά θεωρεί τελευταία προσπάθεια την διάσκεψη στην Ελβετία

Η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένει ότι η Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα θα είναι η τελευταία προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.


Κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν έχει πολιτική τερματισμού της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και ότι στερείται ειλικρινούς πρόθεσης για κατάληξη σε συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Κατηγόρησε επίσης τον Εσπεν Μπάρθ Αϊντα ότι, με την ετοιμασία εγγράφου ειδικά για την ασφάλεια και τις  εγγυήσεις, παίζει το παιγνίδι των Ελληνοκυπρίων.

Αυτό που πρέπει να ξέρουν, είπε προκλητικά, είναι πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε φόρμουλα που να μην περιέχει τις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας. Πρόσθεσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν στην Κύπρο κι ας μην ονειρεύεται -είπε- οποιοσδήποτε περί του αντιθέτου.

Για το εδαφικό, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι δεν τίθεται θέμα να επιστραφεί η Μόρφου ή η Καρπασία ούτε και να μειωθούν οι ακτογραμμές.

Στην καλύτερη περίπτωση, ανέφερε, ως αντάλλαγμα για τα Βαρώσια, να ενωθούν τα Κόκκινα με τη Μόρφου και να αποδοθούν στην τουρκοκυπριακή πλευρά τα εδάφη που βρίσκονται στο ενδιάμεσο.
Πηγή: ΡΙΚ- Αννα Ανδρέου
 21/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin