Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Κυπριακό: Έγινε καλή αρχή, είπαν οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό άρχισαν σήμερα, Τετάρτη, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας με «εποικοδομητικό» τρόπο και σε «θετική ατμόσφαιρα», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ.


«Είχαμε μια καλή, εποικοδομητική αρχή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Κύπρο, ο νορβηγός Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ενώ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν υπογράμμιζε τη «θετική ατμόσφαιρα» και μια «αξιοσημείωτα θετική στάση».

Όπως ανέφερε ο κ. Άιντε, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, το απόγευμα θα ξεκινήσει τις εργασίες του το δεύτερο τραπέζι, μετά και τη συνάντηση των διαπραγματευτών, επί των δικοινοτικών θεμάτων που εκκρεμούν.

Στη δεύτερη διαδικασία, όπως είπε, «θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό και περιουσιακό».

«Πρέπει να έχουμε μία αλληλένδετη διαδικασία. Αυτά τα δύο τραπέζια θα είναι συνεχώς ενεργά και θα παραμείνουν ανοιχτά. Είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε, ο κ. Άιντε είπε πως το έγγραφο δεν έχει αποσυρθεί, αλλά δεν είναι κοινό και έτσι δεν χρησιμοποιείται.
 in.gr
28/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin