Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

Μη επαρκές το πλάνο Μέι για δικαιώματα πολιτών ΕΕ

Την oμόφωνη πεποίθηση των "27" της ΕΕ ότι το πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Brexit, δεν είναι επαρκές, μετέφερε στον Τύπο, ο Ζοζέφ Μουσκάτ, πρωθυπουργός της Μάλτας, η οποία προδρεύει το τρέχον εξάμηνο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κατά τη διάρκεια της καταληκτικής ενημέρωσης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ο κ. Μουσκάτ εξήγησε ότι το πλάνο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι είναι "μια καλή αρχή, αλλά δεν έχουμε δει λεπτομέρειες".

Σημείωσε μάλιστα ότι η Μέι "δεν μας είπε τι θα γίνει με τα συγγενικά πρόσωπα πολιτών της ΕΕ, που δεν είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Προβλέπει δύο τρόπους αντιμετώπισης για όσους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια ημερομηνία, αν δεν διευκρινιστούν αυτά θα έχουμε προβλήματα".

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν ενιαία προσέγγιση για όλους, μια λύση που να καλύπτει όλους τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζιαν-Κλοντ Γιούνκερ εξήγησε αμέσως μετά ότι δεν πρόκειται να επανέρχεται μονίμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε κάθε ένα θέμα όλη την ώρα. Σημείωσε, τέλος, ότι "η διαπραγμάτευση θα γίνει με την Κομισιόν".
  riknews.com.cy
23/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin