Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Ανοιχτή η Μέρκελ στις προτάσεις Μακρόν για την Ευρωζώνη

Ανοιχτή στην εξέταση κεντρικών προτάσεων του νεοεκλεγέντος Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) στο Βερολίνο.


Όπως επισήμανε η κ. Μέρκελ, «μπορεί κανείς να σκεφθεί βεβαίως την ιδέα ενός κοινού υπουργού Οικονομικών (σσ της Ευρωζώνης) εφόσον πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις» τάχθηκε όμως «κατά της “κοινοτικοποίησης” (σσ συλλογική ανάληψη ευθυνών από τα κράτη-μέλη) σε τομείς όπου δεν πρέπει, αλλά οι κίνδυνοι, οι δυνατότητες λήψης αποφάσεων και οι ευθύνες πρέπει να βρίσκονται στα χέρια ενός και όχι πολλών».

Πρόσθεσε δε, ότι «μπορεί κανείς κάλλιστα να σκεφθεί την περίπτωση ενός ευρω-προϋπολογισμού, εφόσον είναι σαφές ότι μέσω αυτού ενισχύονται πραγματικά οι δομές» υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να λέμε τι δεν γίνεται, αλλά απλά να σκεφθούμε τι μπορεί να γίνει και να έχει νόημα».
  newsbeast.gr
20/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin