Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Οι ΗΠΑ μετακίνησαν αυτοκινούμενο εκτοξευτήρα ρουκετών σε βάση στην Al Tanf

Ο στρατός των ΗΠΑ μετακίνησε έναν νέο, εγκατεστημένο σε φορτηγά, εκτοξευτήρα ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς από την Ιορδανία σε μια αμερικανική βάση στην Τανφ της Συρίας, κοντά στα σύνορα της χώρας αυτής με το Ιράκ και την Ιορδανία, ενισχύοντας την παρουσία του επί του συριακού εδάφους, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες σε υπηρεσίες πληροφοριών κρατών της περιοχής σήμερα.


Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το συγκεκριμένο αμερικανικό οπλικό σύστημα, που είναι γνωστό με την ονομασία HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), βρίσκεται πλέον σε ένα στρατόπεδο στην έρημο, όπου οι αμερικανοί ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, καθώς κλιμακώνεται η ένταση αφότου οι Αμερικανοί έπληξαν παραστρατιωτικούς υποστηριζόμενους από το Ιράν για να τους εμποδίσουν να προελάσουν προς τη βάση στην Τανφ.

«Τα συστήματα και οι χειριστές βρίσκονται τώρα στην Τανφ και ενισχύουν σημαντικά την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ εκεί», σημείωσε η μία από τις πηγές, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Το HIMARS, κατά την ίδια πηγή, είχε ήδη αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία, όπου δυνάμεις που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή : ΑΠΕ, riknews.com.cy
 14/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin