Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Αμνηστία σε 83 "χαμηλόβαθμους τζιχαντιστές" στη Ράκα της Συρίας

Το πολιτικό συμβούλιο αναμένεται να αναλάβει την διοίκηση της πόλης Ράκα στην Συρία, αμέσως μετά την ήττα του ISIS, αμνήστευσε 83 χαμηλόβαθμους τζιχανστιστές, σε μια κίνηση καλής θέλησης, προκειμένου να προαχθεί η σταθερότητα στην πόλη.


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που έχουν την υποστήριξη του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στην μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι την χρησιμοποίησαν ως κεντρική βάση για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους, κατά την τελευταία τριετία, αλλά και ως ισχυρό σύμβολο - πρωτεύουσα του παγκόσμιου ισλαμικού χαλιφάτου, που είχαν αυτοανακηρύξει.

Οι ηγέτες των δυνάμεων των SDF εκτιμούν ότι η πτώση της πόλης είναι θέμα των επόμενων μηνών.

Οι 83 φυλακισμένοι τζιχαντιστές μεταφέρθηκαν στο διοικητήριο του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα στο χωριό Αν Ίζα που βρίσκεται βορείως της πόλης, ενώ η χορήγηση της αμνηστίας έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για τον εορτασμό του Ιντ Αλ Φιτρ, που γιορτάζεται αφού ολοκληρωθεί ο ιερός μουσουλμανικός μήνας της νηστείας (Ραμαζάνι).
  [naftemporiki.gr]
24/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin