Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία - 63 οι νεκροί

Τουλάχιστον 1.150 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο κεντρικό τμήμα της χώρας και πάνω από 2.400 στο σύνολο της Πορτογαλίας, σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις περίπου 100 εστίες πυρκαγιών, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους.


Μετά από τον θάνατο ενός πυροσβέστη, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς στο Πεδρόγαου Γκραντ αυξήθηκε στους 63 νεκρούς.
Συνολικά, σε όλη τη χώρα, οι τραυματίες από τις πυρκαγιές ανέρχονται στους 135.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας επιβεβαίωσε ότι από τους 63 νεκρούς, οι 47 βρέθηκαν στον «δρόμο της κόλασης», την εθνική οδό 236, όπου πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν από τις φλόγες μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Στο μεταξύ, η δικαστική αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο η φονική πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό, εκτιμώντας ότι ξεκίνησε από κεραυνό, προτού εξαπλωθεί ταχύτατα λόγω της ξηρασίας, του κύματος καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, Ελιζέου Ολιβέιρα, η κατάσταση είναι «δύσκολη, περίπλοκη» λόγω των «πολλών μετώπων της φωτιάς» και των «πάντα δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών», δηλαδή του καύσωνα και των ανέμων.

Έντεκα πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Πεδρόγαου Γκραντ, από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.
 [naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP]
19/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin