Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Οι σεισμολόγοι συνιστούν προσοχή στους κατοίκους της Λέσβου για 48 ώρες

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά τον ισχυρό σεισμό μίλησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8 ανέφερε:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη καταστροφή. Το νότιο κομμάτι της Λέσβου έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και ιδίως ο οικισμός της Βρίσας, που είναι ένα χωριό που κατοικούν περίπου 850 κάτοικοι, περισσότερο από το 70% των σπιτιών έχουν σχεδόν καταρρεύσει. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, οι επιστήμονες οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοντά μας, μας επισημαίνουν ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τις επόμενες τουλάχιστον 48 ώρες».

Και στη συνέχεια σημείωσε πρόσθεσε:

«Επομένως, υπό την καθοδήγηση των επιστημόνων και όλων των ειδικών αυτή τη στιγμή καταγράφουμε τις ανάγκες και είμαστε προσηλωμένοι στην αντιμετώπισή τους έχοντας στον ύψιστο βαθμό της κινητοποίησής μας από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς, είχαμε όλο το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από σεισμούς, είχαμε όλο το σχέδιο το οποίο το βάλαμε σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή, στήθηκαν οι σκηνές στο γήπεδο, υπήρχε η δυνατότητα σε όσους ήθελαν χθες το βράδυ να διανυκτερεύσουν σε σκηνές και το γεγονός ότι επίσης είχαμε κάνει ασκήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βοήθησε πάρα πολύ για να είναι άμεση η ανταπόκριση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».
 [newsbeast.gr]
13/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin