Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

Συρία: Ο στρατός διείσδυσε για πρώτη φορά από το 2014 στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

Οι ένοπλες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος διείσδυσαν σήμερα, για πρώτη φορά από το 2014, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ISIS, εκτός από ένα μικρό μέρος της πρωτεύουσάς της και το αεροδρόμιο.


"Ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια Ιρακινών, Λιβανέζων και Ιρανών μαχητών, διείσδυσε σήμερα σε βάθος 8 χιλιομέτρων στην επαρχία κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, χάρη στη σημαντική ρωσική υποστήριξη" ανέφερε ο διευθυντής του [λεγόμενου] "Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων" Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ εκδιώχθηκαν πριν από τρία χρόνια από τους τζιχαντιστές από αυτήν την επαρχία, που διαθέτει σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου. Από τον Ιανουάριο του 2015 το ΙΚ πολιορκεί τον κυβερνητικό τομέα της ομώνυμης πρωτεύουσας, όπου ζουν ακόμη περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν πολλές φορές, αλλά χωρίς επιτυχία, να καταλάβουν το δυτικό τμήμα της πόλης (το 40% που δεν ελέγχουν) καθώς και το στρατιωτικό αεροδρόμιο. Για να άρει την πολιορκία στην πόλη Ντέιρ Εζόρ ο στρατός προωθείται σε τρεις άξονες: από την πλευρά της Παλμύρας στα νοτιοδυτικά προς την κατεύθυνση της Σούχνα, από τα δυτικά από την επαρχία της Ράκας και από τα νοτιοανατολικά κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, όπου ελέγχει πλέον μια λωρίδα μήκους 85 χιλιομέτρων.

Βορειότερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, προσπαθεί να καταλάβει τη Ράκα, την ντε φάκτο "πρωτεύουσα" του ΙΚ στη Συρία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, capital.gr
23/6/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin