Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017

Τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη: Jean-Claude Juncker

Εν μέσω της έντασης ΕΕ - Βρετανίας πριν καλά - καλά ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι «αργά αλλά σταθερά, τα αγγλικά χάνουν σημασία στην Ευρώπη». Μάλιστα, ενώ επέλεξε να πει αυτή τη φράση στα αγγλικά, στη συνέχεια μίλησε γαλλικά, προσθέτοντας: «Στη Γαλλία γίνονται εκλογές και θέλω να γίνω κατανοητός».


Μιλώντας σε ευρωπαίους διπλωμάτες στη Φλωρεντία, ο Γιούνκερ είπε ότι η Βρετανία επέλεξε να φύγει από την Ευρώπη, παρά τις ιστορικές επιτυχίες και τα πρόσφατα δείγματα οικονομικής ανάκαμψης στην ΕΕ. «Οι Βρετανοί φίλοι μας αποφάσισαν να φύγουν από την ΕΕ και αυτό είναι τραγωδία» είπε.

Ο Γιούνκερ υποσχέθηκε να διαπραγματευτεί με την Βρετανία με πλήρη διαφάνεια για την έξοδο από την ΕΕ, σπεύδοντας να προσθέσει: «Δεν θα πρέπει να υπάρξει αμφιβολία ότι δεν είναι η ΕΕ εκείνη που εγκατέλειψε την Βρετανία, αλλά η Βρετανία εκείνη που εγκατέλειψε την ΕΕ».
  in.gr
5/5/17
-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin