Τρίτη, Μαΐου 09, 2017

Μέτρα κατά των ψευδών ειδήσεων από το Facebook στη Βρετανία

Το Facebook έχει αρχίσει διαφημιστική εκστρατεία στις βρετανικές εφημερίδες για να προειδοποιήσει τους χρήστες του για τους κινδύνους από τις ψευδείς ειδήσεις.


Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει δεχτεί ισχυρές πιέσεις για την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κάτι που ήρθε στην επιφάνεια στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την αμερικανική προεδρία τον περασμένο χρόνο, όταν πολλές ανακριβείς αναρτήσεις μοιράστηκαν στο συγκεκριμένο, αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου στη Μεγάλη Βρετανία, καλεί τους χρήστες στη χώρα να είναι επιφυλακτικοί ως προς την εγκυρότητα των τίτλων ειδήσεων που δεν φαντάζουν πιστευτές και να ελέγχουν και άλλες πηγές προτού τις μοιραστούν, οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι αξιόπιστες. Επίσης επισημαίνει ότι θα διαγράφει τα πλαστά προφίλ και θα σταματήσει να προωθεί αναρτήσεις που φέρουν ενδείξεις ότι δεν είναι αξιόπιστες.

Με τίτλο «Συμβουλές για τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων», οι καταχωρήσεις στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν 10 τρόπους εντοπισμού εάν μια είδηση είναι γνήσια ή όχι. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η ενδελεχής εξέταση ενός URL (δηλαδή της διεύθυνσης που χρησιμοποιείται για την επίσκεψη των ιστοσελίδων), η διερεύνηση της πηγής της και η αναζήτηση τυχόν ύποπτης διαμόρφωσης της ιστοσελίδας, καθώς και η εξέταση για την γνησιότητα της φωτογραφίας.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι έλαβε μέτρα εις βάρος δεκάδων χιλιάδων πλαστών λογαριασμών στη Μ. Βρετανία μετά τον εντοπισμό ύποπτης δραστηριότητας.
 [elzoni.gr]
9/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin