Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

Συρία: Διαψεύδουν οι ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στην Μπουκάμαλ

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών διέψευσε ότι διεξήγαγε δύο ημέρες νωρίτερα τις πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της πόλης Μπουκάμαλ, στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.


Στις επιδρομές αυτές, κατά πληροφορίες, σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι τη Δευτέρα.

Ο συνασπισμός πάντως ανέφερε ότι βρίσκεται στη διαδικασία επαλήθευσης των πληροφοριών που κάνουν λόγο για θύματα μεταξύ των αμάχων σε μια επιδρομή στην επαρχία της Ράκας, στη βόρεια Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι επιδρομές οι οποίες έγιναν τη Δευτέρα στη Μπουκάμαλ, στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ, προκάλεσε τον θάνατο 62 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 42 αμάχων— από τους οποίους 11 ήταν παιδιά και 14 ήταν ιρακινοί πρόσφυγες.

Αρχικά, η ΜΚΟ έκανε λόγο για 30 νεκρούς, πριν δώσει έναν πολύ πιο βαρύ απολογισμό. Σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία, ανάμεσα στα θύματα φιγουράρουν επίσης 20 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και μέλη των οικογενειών τους.

Σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο συνασπισμός ανέφερε ότι διεξήγαγε την Κυριακή και τη Δευτέρα πολλά αεροπορικά πλήγματα εναντίον πετρελαιοπαραγωγικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται 50 και πλέον χιλιόμετρα από την Μπουκάμαλ.

«Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς άμαχους αναφέρονται σε στόχους μέσα στην ίδια την πόλη, όπου δεν διεξαγάγαμε καμιά επιδρομή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», υπογράμμισε ο συνασπισμός.

Αντίθετα, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγιναν «επιδρομές από χώρες οι οποίες δεν ανήκουν στον συνασπισμό εναντίον της Μπουκάμαλ την 14η (Μαΐου) καθώς και το πρωί της 15ης», χωρίς να διευκρινίζεται ποιες χώρες είναι αυτές.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας και της Ρωσίας έχουν διεξαγάγει επιδρομές εναντίον του ΙΚ στη Ντέιρ Εζόρ και τον Φεβρουάριο η Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ έπληξε για πρώτη φορά τζιχαντιστές σε αυτή την επαρχία, ιδίως στην Μπουκάμαλ.

Ο συνασπισμός ανέφερε ακόμη ότι έπληξε την Κυριακή το χωριό αλ Ακερίσι, στην επαρχία της Ράκας, κι ότι «ερευνά τις καταγγελίες περί θυμάτων μεταξύ των αμάχων».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 14 νεκρούς, ανάμεσά τους 12 γυναίκες, αγρότισσες που επέστρεφαν από χωράφια, στην επίθεση αυτή.

Ο αμερικανικός στρατός διαβεβαίωσε τον Μάιο ότι στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία και στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί «ακούσια» 352 άμαχοι από την έναρξη των επιχειρήσεων στις δύο χώρες εναντίον του ΙΚ το 2014.

Όμως οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για έναν πολύ πιο βαρύ απολογισμό».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, zougla.gr
18/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin