Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017

Ο Ολάντ καλεί τους Γάλλους ψηφοφόρους να μην βάλουν πυρηνικά όπλα «στα χέρια όποιου να 'ναι»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν «πυρηνικά όπλα» στα «χέρια όποιου να 'ναι»,
καλώντας τους να «σκεφτούν σοβαρά το ζήτημα» αυτό, δύο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, κάνοντας προφανώς μια νέα προειδοποίηση εναντίον της νίκης της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN), της Μαρίν Λεπέν.

«Είμαστε (κράτος) μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ), διαθέτουμε πυρηνικά όπλα, σας υπενθυμίζω, αυτή την ισχύ αποτροπής. Μπορεί να τα αφήσουμε στα χέρια όποιου να 'ναι; Όχι», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Αρζαντόν-σιρ-Κρεζ (Ιντρ).

«Συνεπώς πρέπει να στοχαστούμε και να εξετάσουμε σοβαρά το ζήτημα», πρόσθεσε ο Ολάντ, απευθυνόμενος «στις Γαλλίδες και τους Γάλλους που διστάζουν» να επιλέξουν μεταξύ του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν ή της αποχής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP - protothema.gr
5/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin