Σάββατο, Μαΐου 06, 2017

«Εκστρατεία» για την αύξηση των καταθέσεων ξεκινούν οι τράπεζες

Αντεπίθεση στο μέτωπο της ρευστότητας με καμπάνιες προσέλκυσης καταθέσεων ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες οι τράπεζες, με ορόσημο την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών για τη δεύτερη αξιολόγηση από το Eurogroup στις 22 Μαΐου.


Οι τραπεζικές διοικήσεις θεωρούν ότι η άρση της αβεβαιότητας θα επιτρέψει την ανάκτηση αποταμιεύσεων που διέρρευσαν τους τελευταίους μήνες, κυρίως προς αμοιβαία κεφάλαια ξένων οίκων και δευτερευόντως σε τραπεζικές θυρίδες ή άλλες προσωπικές... κρυψώνες.

«Ξεκινά μία περίοδος ηρεμίας, που εκτείνεται τουλάχιστον έως τις αρχές του 2018, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος μέσω των αναμενόμενων εισροών» επισημαίνει επιτελικό τραπεζικό στέλεχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εφικτή μία μέση μηνιαία αύξηση των καταθέσεων της τάξεως των 500 - 600 εκατ. ευρώ έως και το τέλος του έτους, χωρίς να αποκλείει την επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ενίσχυσης των μεγεθών.
 in.gr
6/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin