Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Αντιδρά το Βερολίνο στην τουρκική απαγόρευση σε γερμανούς βουλευτές

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ κατήγγειλε σήμερα την απαγόρευση σε βουλευτές να μεταβούν σε βάση στην Τουρκία όπου είναι ανεπτυγμένοι γερμανοί στρατιώτες και ανακοίνωσε πως μελετά ενδεχόμενη απόσυρση των στρατευμάτων αυτών.


«Για την κυβέρνηση, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας, καθώς βουλευτές σκόπευαν να μεταβούν αυτή την εβδομάδα στη βάση του Ιντσιρλίκ που χρησιμεύει για τις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ δήλωσε πως το Βερολίνο θα εξετάσει εναλλακτικά σημεία για τη στάθμευση των στρατιωτών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στους γερμανούς βουλευτές απαγορεύθηκε να επισκεφθούν τη βάση επειδή η επίσκεψή τους δεν κρίθηκε πως πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή τη στιγμή, είπαν στο Reuters πηγές στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να επεκταθούν. Περίπου 250 γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν στο Ιντσιρλίκ.
 [newsbeast.gr]
15/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin