Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017

Συρία: Ρωσική «ασπίδα» στις ζώνες ασφαλείας

Τα αεροπλάνα του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS δεν θα μπορούν να επιχειρούν μέσα στις «ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία, δήλωσε υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Ρωσίας.


«Κατηγορηματικά αναφέρω ότι δεν προβλέπονται επιχειρήσεις της αεροπορίας μέσα στις ζώνες αποκλιμάκωσης, ιδιαίτερα των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού. Είτε υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση είτε όχι. Το ζήτημα αυτό έχει κλείσει», δήλωσε ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν για τη Συρία.

«Οι μοναδικές επιχειρήσεις που θα μπορούν να διεξάγονται από τα αεροπλάνα του διεθνούς συνασπισμού θα είναι αυτές που θα έχουν στόχο το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, και η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους Σύρους "αντάρτες" της αντιπολίτευσης, υιοθέτησαν την Πέμπτη στην Αστάνα του Καζακστάν ρωσικό σχέδιο για την εμπόλεμη Συρία, το οποίο έχει στόχο τη δημιουργία ασφαλών ζωνών ώστε να εγκαθιδρυθεί μια βιώσιμη εκεχειρία σε πολλές περιοχές.

Στα εν λόγω εδάφη θα επιβληθεί και απαγόρευση των πτήσεων, «με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει καμιά στρατιωτική δραστηριότητα σ' αυτές τις ζώνες», σύμφωνα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.
  naftemporiki.gr
5/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin