Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Δεν θα υπάρξει νικητής στον πόλεμο στη Συρία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε σήμερα ότι κανένας δεν θα βγει νικητής από τον πόλεμο στη Συρία και κάλεσε τα εμπλεκόμενα μέρη να καταλήξουν σε μια πολιτική λύση, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Λονδίνο.


"Είναι πλέον καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι πως κανένας δεν θα κερδίσει σε αυτή τη σύρραξη", είπε ο Γκουτέρες και συμπλήρωσε πως "αυτός ο πόλεμος αποτελεί κίνδυνο για όλους μας", διότι τροφοδοτεί την αστάθεια στην περιοχή και πυροδοτεί την τρομοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η σύρραξη στη Συρία διαρκεί πλέον πάνω από έξι χρόνια. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 320.000 ανθρώπους κι έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό ή τη φυγή από τη χώρα εκατομμυρίων άλλων.

"Δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Συρία, ούτε σε καμιά από τις (σ.σ. χώρες όπου μαίνονται οι) άλλες ένοπλες συρράξεις που παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, παρά μόνο όταν τα μέρη καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο", έκρινε ο Γκουτέρες, ο οποίος πρόκειται αύριο να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για τη Σομαλία στο Λονδίνο.
  ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
10/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin