Πέμπτη, Μαΐου 11, 2017

ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΚΟΜΕΪ: ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Ανησυχίες για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχει δημιουργήσει η αιφνιδιαστική απόλυση του αρχηγού του FBI, με τους Δημοκρατικούς να βλέπουν ακόμη και ένα σκάνδαλο σαν το Watergate.Το FBI είναι επιφορτισμένο με την έρευνα σχετικά με ενδεχόμενες σχέσεις ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και τη Ρωσία, που κατηγορείται για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.

Ο λόγος που προβλήθηκε επισήμως από την κυβέρνηση Τραμπ για την απόλυση του Κόμεϊ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Τζέιμς Κόμεϊ, 56 ετών, διαχειρίσθηκε το θέμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές και πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον Τζέιμς Κόμεϊ ότι διαχειρίσθηκε με κακό τρόπο το θέμα προχωρώντας σε αποκαλύψεις στον Τύπο για τις λεπτομέρειες της έρευνας, τις οποίες εκμεταλλεύθηκε ωστόσο ο Τραμπ ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αναπαράγοντάς τες καθημερινά με κάθε ευκαιρία και εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις κατά της Χίλαρι Κλίντον.

«Κύριε πρόεδρε, με όλον τον σεβασμό που σας οφείλω, διαπράττετε ένα μεγάλο σφάλμα», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σάμερ.

Ο Τραμπ από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της απόλυσης του διευθυντή του FBI καταφερόμενος εναντίον των επικριτών του στο Δημοκρατικό Κόμμα που καταδίκασαν την ενέργεια και υποσχόμενος να αντικαταστήσει τον Τζέιμς Κόμεϊ με κάποιον «πολύ καλύτερο».

«Ο Κόμεϊ έχασε την εμπιστοσύνη σχεδόν όλων στην Ουάσινγκτον, Ρεπουμπλικάνων όπως και Δημοκρατικών. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, θα με ευγνωμονούν», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά καταχωρίσεων στο Twitter μία ημέρα αφού απέλυσε των κορυφαίο αμερικανό αξιωματούχο επιβολής του νόμου. Ο Κόμεϊ διεξήγε έρευνα για ενδεχόμενη συνέργεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
  [elzoni.gr]
11/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin